Aning Film d.o.o.
Za razvoj i produkciju filma
Opatovina 25, 10000 ZagrebBehance.net/AningFIlm
Facebook.com/AningFIlm
Vimeo.com/AningFilm


Aning Film je filmska produkcijska kuća fokusirana na razvoj, proizvodnju i promidžbu:

  1. Igranog i dokumentarnog filma ženskih autora
  2. Ekonomskih, kulturnih i ljudskih potencijala audiovizualne industrije Republike Hrvatske
  3. Kulture i umjetnosti na globalnoj skali
Svoje prioritete provodimo s osnovnom idejom kohezije autorske i komercijalne vrijednosti, kao polazišne točke proizvoda koji potiče nove ideje, i mijenja svijet.

Brend Aning Filma je započet 2010. godine kao sestrinska tvrtka knjigovodstvenog i savjetodavnog poduzeća tvrtke Aning usluge d.o.o. osnovane 1992. godine. Prenošenjem obiteljskih vrijednosti u područje vlastitog interesa, osnivač Aning Filma i dotadašnji freelancer u filmu i kulturi Matija Radeljak se pridružio netom započetom valu nezavisne produkcije u hrvatskom filmu, a koji je spontano iniciran simultano sa globalnom tehnološkom revolucijom u digitalnom snimanju slike i zvuka te osnivanjem Hrvatskog audiovizualnog centra 2008. godine.

U prvim godinama tvrtka je producirala nekolicinu kratkometražnih igranih filmova u većinskoj i manjinskoj produkciji, dokumentarnih filmova, naručenih reklama i kampanja te drugih projekata. Do danas tvrtka proizvodi u minimalnom obujmu koji operativne i financijske mogućnosti dozvoljavaju. U vrijeme kada je tehnički visoko-kvalitetna audiovizualna proizvodnja dostupna svakom pripadniku cjelokupne ciljne skupine upravo tog istog proizvoda, vjerujemo da je hiper-proizvodnja arbitrarna te samim time, redundantna.

Od rane 2015. godine Zagrebački ured Aning Filma je baza iz koje se koordiniraju dvije podružnice – one u Parizu i Berlinu. Ti uredi funkcioniraju kao svojevrsne ambasade, kreativna utočišta za autore i partnere Aning Filma u procesu razvoja i produkcije filma.

Dok je Aning Film u većinskoj i manjinskoj audiovizualnoj proizvodnji fokusiran na dugometražni igrani i dokumentarni film namijenjen kino distribuciji, a isključivo ženskih autora, naše aktivnosti se šire van tih okvira u obliku kreativnog i produkcijskog savjetovanja i posredovanja, zasad na razini Europe, a uvijek u smjeru Hrvatske, odnosno izvoza audiovizualnih usluga, filmskih lokacija i servisnih produkcija svih vrsta. Aning Film nudi usluge razvoja projekta, identifikacije i pregovaranja sa idealnim producentima ili koproducentima za svaki pojedini projekt. Istovremeno, jedan od prioriteta Aning Filma je kapitalizirati na promociji geografskih, i gospodarskih kapaciteta Republike Hrvatske kao filmske destinacije, a za svrhu čega pružamo niz besplatnih info servisa o uvjetima produkcije za svoje potencijalne i postojeće klijente.

Aning Film društvo s ograničenom odgovornošću, Opatovina 25, 10000 Zagreb
IBAN: HR4824020061100723057 OIB: 52144444572
Temeljni kapital društva 20.000,00 kn
Osnivač i direktor: Matija Radeljak